933 293 925 info@alergocat.cat

L’ al·lèrgia als animals és causada per proteïnes contingudes en les secrecions de les seves glàndules sebàcies i salivals, i en les seves excretes (orina), que s’adhereixen a la pell i la caspa de l’animal. La saliva de conill és la font d’al·lèrgens més potent identificada.

La inhalació és la principal via d’exposició a l’al·lergen de conill perquè la mida de la partícula en l’aire obtinguda dels conills és molt petita i pot  penetrar fàcilment a través de les vies respiratòries. El contacte directe es considera una via secundària d’exposició.

Totes les races de conills poden causar reaccions al·lèrgiques i  s’observen tant en propietaris de mascotes com en persones amb exposicions laborals. Les reaccions poden incloure inflamació en la pell, en la mucosa nasal, ocular o bronquial.

Si patiu d’al·lèrgia al conill i decidiu mantenir aquesta petita mascota a la llar, recomanem: evitar el contacte amb l’animal, mantenir l’animal en una habitació amb trànsit poc freqüent,  ventilar l’habitatge, passar a fons l’aspirador i netejar regularment la seva gàbia per algú que no pateixi d’al·lèrgia.

La principal diferència amb altres animals, està en el potencial d’evitar la propagació d’al·lèrgens per tota la casa. Aquests animals solen estar engabiats i, per tant, la major part de les fonts al·lergèniques es poden aïllar a la zona on viuen.