933 293 925 info@alergocat.cat

Les picades de mosquit poden ser molt molestes i espectaculars, però no són perilloses per a la vida.

Generalment és fàcil diferenciar les picades dels mosquits de les  abelles i vespes, ja que en el cas dels primers no ens adonem que ens han picat fins que passen unes hores i surt la fava, mentre que les picades de les abelles i vespes són molt doloroses i això fa que ens adonem en el mateix moment.

El fet de tenir reaccions intenses amb picades de mosquit no suposa cap risc de reaccions a picades d’abella o vespa, ja que són verins molt diferents sense cap mena de relació.

En general, les picades de mosquit són banals. Apareixen com granets que piquen durant uns dies i després s’esvaeixen.

Les reaccions al·lèrgiques a les picades de mosquit són poc freqüents. En alguns casos, una major sensibilitat a les primeres picades  pot provocar l’aparició contínua de noves pàpules. És a dir, després d’observar algunes picades que reconeixem amb claredat, en els dies següents van apareixent més i més d’aspecte molt semblant, però localitzades en altres parts del cos (poden estar lluny de la zona de les picades inicials). Totes les pàpules noves semblen igualment picades, però en realitat no ho són; això és el que anomenem urticària papular. Per sort,  la urticària papular no sol cursar amb anafilaxi com succeeix amb l’al·lèrgia al verí de vespa i abella.