933 293 925 info@alergocat.cat

Els nens diagnosticats d’al·lèrgia a proteïnes de llet de vaca i/o ou s’exposen diàriament i moltes vegades, de manera inadvertida, a riscos que poden desencadenar reaccions potencialment greus, a viure amb l’angoixa o la por continuada de patir una reacció.

Si bé, actualment l’únic tractament acceptat per  l’al·lèrgia alimentària és l’eliminació de l’aliment implicat de la dieta, en els últims anys la immunoteràpia oral (ITO) s’han integrat  en els enfocaments terapèutics .

El tractament d’immunoteràpia oral o inducció de tolerància consisteix en la introducció de petites quantitats de llet i/o ou, que es van augmentant progressivament fins a aconseguir que el nen toleri l’aliment.

Abans d’iniciar el tractament, és important que el pacient i la seva família sàpiguen en què consisteix i els seus objectius, així com les diferents fases del protocol. D’altra banda , han de conèixer els riscos que hi ha, com ara les reaccions adverses o les contraindicacions. En qualsevol cas, l’al·lergòleg sempre tindrà en compte les circumstàncies i preferències personals i familiars i els mitjans disponibles per dur a terme el procediment amb totes les garanties.

Si el vostre fill/a està diagnosticat d’al·lèrgia a proteïnes de llet i/o ou, no dubteu a contactar amb nosaltres.