933 293 925 info@alergocat.cat

 

Què cal fer si coincideix l’administració de la vacuna de l’al·lèrgia amb una altra? 

Si coincideix l’administració de dos tipus de vacunes, haurà de retardar o avançar quinze dies  l’administració d’una d’elles.

Què passa si es trenca la cadena de fred de la vacuna?

Les vacunes de l’al·lèrgia s’han de guardar sempre en el frigorífic entre 2 a 8 graus, lluny dels aliments i aïllades d’olors i vapors.  Les especialitats farmacèutiques termolàbils poden estar unes hores  a temperatura ambient,  tanmateix recomanem que les vacunes no estiguin durant períodes de temps perllongats fora de la nevera.

Què s’ha de fer si es congela una vacuna?   

No s’ha d’administrar la vacuna si s’ha congelat. Les vacunes són productes biològics que perden la seva potència i efecte terapèutic en cas de congelació.

Com s’ha de transportar la vacuna?

Si el viatge és curt, no cal que la vacuna vagi refrigerada, les vacunes de l’al·lèrgia poden resistir de 6 a 8 hores fora de la nevera  sempre que no estiguin exposades a molta calor. En cas de dubte, per trajectes de dos a tres hores utilitzeu una bossa petita isotèrmica pel trasllat.

En els desplaçaments en avió, és aconsellable transportar la vacuna en l’equipatge de mà, en embalatge isotèrmic refrigerat per mantenir la cadena de fred  i no en l’equipatge facturat. Acompanyeu de la recepta, prescripció mèdica o justificació específica per si el personal de control així ho pogués requerir. Un cop arribi al destí,  guardi la vacuna en un lloc refrigerat.

Què passa si la vacuna caduca?

Si la vacuna caduca perd potència i és com usar menys dosi de la que correspon. Però cal tenir en compte que no es formen productes tòxics, i usar una vacuna que hagi caducat recentment no perjudica el pacient.

A quina edat es pot començar a vacunar de l’al·lèrgia?

Es pot començar a partir dels cinc  anys.  Nens per sota d’aquesta edat poden rebre vacunes si els símptomes ho justifiquen.

Es pot vacunar una pacient embarassada?

Les recomanacions pel que fa a l’administració de la immunoteràpia durant l’embaràs són:

  • Si la vacuna està en fase de manteniment i es tolera bé es  pot continuar  amb la mateixa pauta establerta.
  • En cas de començar amb una nova vacuna, és recomanable posposar-la fins després del part. La lactància no contraindica el tractament amb vacunes en la mare.