933 293 925 info@alergocat.cat

La temporada d’al·lèrgies al pol·len continua avançant amb el pas de les setmanes i ara s’inicia la pol·linització de les gramínies, tot i que sempre molt condicionada per la meteorologia.

Les gramínies són plantes silvestres o conreades (cereals) d’una família botànica (Poaceae).

El període de floració depèn de la zona climàtica, a Catalunya floreixen  de l’abril al juliol amb més incidència els mesos de  maig i juny.  Hi ha moltes espècies diferents de gramínies i entre elles presenten reactivitat creuada, és a dir que les persones al·lèrgiques a les gramínies generalment, ho són a totes.

Per l’extensa distribució i el seu grau d’al·lergogenitat, és un  pol·len amb gran capacitat de produir símptomes al·lèrgics, des de rinitis fins asma, originant una alteració important en la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta al·lèrgia.

Quines gramínies són les que donen al·lèrgia?

Normalment són les herbes de creixement de forma espontània que trobem a les vores de les carreteres i  al camp, la gespa i farratge també. Per contra, els cereals no solen ser un problema,  el seu pol·len és massa pesat que perd la seva facultat de ser aerotransportat.

Les persones amb al·lèrgia al pol·len de gramínies poden prendre cereals sense cap problema tret que hagin estat diagnosticats d’al·lèrgia a alguns d’aquests aliments.