933 293 925 info@alergocat.cat

Informació

BLOG

Us oferim en aquest apartat una sèrie de notícies d’interès relacionades amb els processos al·lèrgics

Urticària per contacte amb l’aigua.

Urticària per contacte amb l’aigua.

És un subtipus  d’urticària crònica induïble, que consisteix en un enrogiment, picor de la pell i aparició de faves després del contacte de la pell amb aigua a qualsevol temperatura. En general, els símptomes són lleus, persisteixen minuts o hores  i no s’acompanyen...

leer más
Gramínies, molt més que unes plantes.

Gramínies, molt més que unes plantes.

La temporada d’al·lèrgies al pol·len continua avançant amb el pas de les setmanes i ara s’inicia la pol·linització de les gramínies, tot i que sempre molt condicionada per la meteorologia. Les gramínies són plantes silvestres o conreades (cereals) d'una família...

leer más
Allergic rhinitis patient journey.

Allergic rhinitis patient journey.

Tots els professionals d’ Al·lergocat  donem molta importància a l'experiència del pacient, també anomenada patient journey.  L’experiència del pacient és fer el correcte per a ells, és a dir, establir una atenció mèdica segura,  d'alta qualitat i en tercer lloc la...

leer más
Telemedicina: sense ficció.

Telemedicina: sense ficció.

L’emergència sanitària ha dibuixat un escenari en què la telemedicina s'ha multiplicat per set aconseguint un impuls definitiu. Hi ha signes inequívocs que aquest nou servei està aquí per quedar-se i que el futur anirà cap a un model mixt on coexistiran diferents...

leer más
Com he de preparar-me per  les proves cutànies?

Com he de preparar-me per les proves cutànies?

Les proves cutànies de major utilitat en al·lergologia són tres:  prick-test, prova intradèrmica i la prova epicutània. Les proves d'al·lèrgia en general no són doloroses (llevat de les intradèrmiques) produint únicament pruïja i  per realitzar-les no és necessari...

leer más
Coneixes els al•lèrgens alimentaris més habituals?

Coneixes els al•lèrgens alimentaris més habituals?

L’al·lèrgia alimentària pot afectar a nens i adults.  En els primers anys de vida, les causes més freqüents d'al·lèrgia alimentària són els làctics i l'ou.  En adults, predominen els casos d'al·lèrgia a fruites i mariscs. Les manifestacions d'una reacció al·lèrgica a...

leer más
Prepara’t, arriba el plataner.

Prepara’t, arriba el plataner.

No és gens difícil identificar els plataners a pobles i ciutats de Catalunya;  són els arbres més populars de la ciutat de Barcelona.  Els plàtans van ser triats com espècie dominant del sud d’Europa pel seu ràpid creixement, la seva adaptació a les condicions...

leer más
Additius alimentaris : ingredients  invisibles.

Additius alimentaris : ingredients invisibles.

Els additius alimentaris són substàncies, que no es consumeixen com a aliment, s’afegeixen als productes alimentaris elaborats perquè es puguin conservar i per dotar-los noves propietats  d’aspecte, gust, olor o consistència. A  Europa, els additius alimentaris ...

leer más

Poseu-vos en contacte
amb nosaltres

(+34) 647 929 090

WhatsApp

(+34) 647 929 090

info@alergocat.cat

11 + 2 =